NIEUWS UIT DE CLUBS


Het was heerlijk om woensdag 22 december, samen met mijn opvolger DGE Madelon Schaap, weer de handen uit de mouwen te kunnen steken tijdens de kerstactie van Rotaract Haarlemmermeer.

Met de door ons samengestelde en geleverde Kerstpakketten hebben we 67 gezinnen, die om wat voor reden dan ook een moeilijke periode doormaken, een hart onder de riem kunnen steken.

Rotaract Haarlemmermeer organiseert deze actie al sinds 2018 in samenwerking met Rocking Up X-Mas en ik was zeer onder de indruk over de logistiek erachter en vooral ook hoe specifiek de pakketten werden samengesteld op basis van gezinsgrootte, religieuze voedingsregels (halal) en andere voorkeuren. Ook waren er cadeautjes voor de kinderen, mogelijk gemaakt door Make a Child Happy.

Deze actie was ook een prachtig voorbeeld van de nauwe samenwerking tussen Rotaract en Rotary. Zowel tijdens de voorbereiding, als tijdens het uitrijden waren een groot aantal leden van de Rotary Club Haarlemmermeer van 1852 betrokken.

Mijn complimenten voor Gerben Kloosterziel (Rotaract), René Enthoven en Akos van der Plaat (Rotary).

Gezamenlijke Rotaryclubs in Waterland maken 600 gezinnen dolblij met kerstpakket

Ook dit jaar zijn de Rotaryclubs uit de regio Waterland er weer in geslaagd om kerstpakketten samen te stellen voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben. 


Dankzij sponsoren en de verkoop van commerciële kerstpakketten zijn dit jaar maar liefst 600 weggeefpakketten gemaakt.

“Echt geweldig, zoveel kerstpakketten hebben we niet eerder kunnen weggeven” aldus Nathalie Kool namens Rotaryclub Purmerend Weidevenne.

Het hele jaar is de werkgroep met deze prachtige actie onder de naam ‘Do Good, Feel Good’ bezig. De adressen worden door allerlei maatschappelijke instanties aangedragen, zoals Humanitas, Inloophuis Wij-allemaal, huisartsen en de Voedselbank. “Zo weten we zeker dat de pakketten op het juiste adres bezorgd worden”, legt Marika Pruis van Purmerend Polderland uit.

Geweldige samenwerking

De commerciële pakketten komen van de firma De Goede uit Monnickendam. “Wij zijn op zoek gegaan naar een professionele partner die namens ons commerciële kerstpakketten wil samenstellen en verpakken. Het hele principe van de verkoop van de pakketten is dat ieder verkocht pakket eigenlijk 2 pakketten zijn, 1 voor de medewerker van het bedrijf en de ander is bestemd voor iemand die het heel goed kan gebruiken, het weggeefpakket dus”, aldus Ria Grondman.

Firma de Goede Kerstpakketten is een familiebedrijf dat al jaren een goede reputatie heeft op gebied van kerstpakketten. “Zij begrepen gelijk wat de bedoeling was en hebben een mooi pakket samengesteld met lokale producten tegen een goede prijs. Een geweldige samenwerking dus.” 

Afgelopen vrijdagavond hebben de Rotaryleden de 600 weggeefpakketten ingepakt, uiteraard volgens de Corona regels met mondkap en anderhalve meter afstand. Voor kerst brengen de leden zelf de pakketten in de hele regio aan huis.

Mooi om te doen

Nathalie: “En dan krijg je echt de meest mooie, warme reacties. Mensen zijn ontroerd, verbaasd en heel dankbaar. Dit is echt zo mooi om te doen!.”

In het najaar deden de gezamenlijke Rotaryclubs een oproep om een of meerdere pakketten voor € 49,95 te berstellen. Het bijzondere aan de actie is dat voor ieder pakket dat werd besteld, voor bijvoorbeeld familie, medewerkers of uw relaties, men heeft bijgedragen aan een pakket voor iemand uit de regio die dit verdient. Voor iemand die bijvoorbeeld door financiële omstandigheden, ziekte, eenzaamheid of verlies van een dierbare een moeilijk periode heeft gehad.

Er was keuze uit twee pakketten, een met alcohol en een alcoholvrij pakket. Alle pakketten werden feestelijk verpakt. En zoals gebleken is heel dankbaar ontvangen.